5 съвета за по-бързо и продуктивно почистване вкъщи

5 съвета за по-бързо и продуктивно почистване вкъщи

Има и хора, за които чистенето е удоволствие. Но истината е, че за повечето това е досадна и неприятна необходимост. Затова сме ви подготвили няколко съвета от професионалистите, които ще Ви помогнат да позистите не само по-ефективно, но и да отделяте по малко време и енергия.

Направете си списък със задачи

Списъкът със задачи ще Ви подсигури, че не сте пропуснали нещо и ще Ви позволи да планирате времето, което ще отделите на всяка една от тях.
Няма нищо по-неприятно от вида на провиснала паяжина точно, когато сте се отпуснали на дивана доволни от себе си след няколко часа почистване.
Използването на списък ще Ви даде възможност да изпитате задоволсто от свършената работа след всяка отметната задача.

подреждане преди почистване на дома

На върха на този списък трябва да е подреждането. Ако наоколо е разгхвърляно, няма как да почистите бързо. А и качеството ще е по-лошо.

Започнете чистенето от горе надолу

Гравитацията играе много важна роля при почистването. Винаги започвайте от горе – горните етажерки, осветлението, таваните.
Добра идея е да работите стая по стая. Така намалява шанса Ви да пропуснето някои често забравяни зони като “зад вратата” и ключовете за осветление.

Използвайте правилните продукти

Правилнят продукт може да е разликата между замазано или блестящо огледало, лепкава или излъскана врата, мръсна или чиста фурна.почистване препарати
Винаги преглеждайте етикетите и се старайте да използвате антибактериални продукти за кухнята и банята. Антибактериални кърпички са идеални за леки освежавания между по-големите почиствания.

Тайното оръжие

Сода за хляб…Тя може да се използва за толкова много неща.
Тя почиства сребро, отпушва канали, натурално освежава аромата на всякакви неща, почиства прегорели тигани, премахва налепи и дори може да се използва като маска за лице. Това е супергероят на всички почистващи препарати.

Потърсете помощник

Ако содата за хляб и списъкът не помогнат с мръсотията или не успеят да направят почистването по-приятно, винаги можете да си наемете помощник.

Нашият екип за почистване на домове е винаги на Ваше разположение. Ще намерим най-подходящият за Вас помощник и ще оставим дома Ви блестящ без да се налага да отделяте от времето и енергията си за това.